SketchBook Express

SketchBook Express 6.2.5

App voor snelle schetsen én professionele illustraties

VOOR

  • Ondersteunt lagen
  • Veel functies kwasten & kleuren

TEGEN

  • Wij vonden ze niet

Uitmuntend
8

Deze download is niet langer beschikbaar. Wellicht is Autodesk SketchBook een goed alternatief.

SketchBook Express is een gratis tekenprogramma in de trant van (MS) Paint. Het programma is echter véél uitgebreider en ondersteunt lagen. Zo teken en schilder je op professionele wijze en exporteer je voor meer bewerking je schetsen naar Adobe Photoshop.

Zoek je een gemakkelijk tekenprogramma, dan zit je bij SketchBook Express goed. De software is doodeenvoudig in het gebruik, wat je meteen merkt bij het starten. Een heldere interface toont diverse kwasten en pennen aan de linkerkant van het scherm, welke je aanpast door erop te klikken. Tevens huist linksonder in het scherm een palet met de opties voor kleuren en lagen. Kladden met de muis verloopt prima, maar voor betere precisie raden wij externe tekeninstrumenten aan.

Wat opvalt aan SketchBook Express is de uitstekende ondersteuning voor grafische tablets, ofwel digitale tekenborden. Heb je bijvoorbeeld een Bamboo tablet (van Wacom) dan merk je dat deze goed samenwerkt met de software. Druk je de pen harder op de tablet dan zijn lijnen dikker en vice versa. Voor een kosteloos pakket is SketchBook Express indrukwekkend: je slaat tekeningen op in Adobe's PSD-formaat, zodat je ze -met behoud van lagen- bewerkt in Photoshop.

SketchBook Express verrast ons aangenaam met ondersteuning voor lagen en tal van instellingen voor kwasten en kleuren. De gratis software is een regelrechte aanrader voor elke digitale tekenaar.

Meeste downloads Grafisch & Ontwerp voor mac

Meer
SketchBook Express

Download

SketchBook Express 6.2.5

Beoordelingen about SketchBook Express